تاریخ انتشار : شنبه 25 دی 1400 - 18:19
164 بازدید
کد خبر : 192691

افتتاح و بهره‌برداری از ۱۶۹ پروژه حوزه کشاورزی در خراسان رضوی

افتتاح و بهره‌برداری از ۱۶۹ پروژه حوزه کشاورزی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به مناسبت چهل ودومین سالگرد شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار همگام با کشاورز، تولید هدفمند، امنیت غذایی ۱۶۹ پروژه با اشتغال‌زایی برای ۹۸۲ نفر و بهره‌مندی ۷۹۱۸ خانوار با اعتبار بیش از ۲۷۹۲ میلیارد ریال افتتاح و بهره‌برداری خواهد شد. محمدرضا اورانی در نشست خبری به مناسبت

افتتاح و بهره‌برداری از 169 پروژه حوزه کشاورزی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به مناسبت چهل ودومین سالگرد شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار همگام با کشاورز، تولید هدفمند، امنیت غذایی ۱۶۹ پروژه با اشتغال‌زایی برای ۹۸۲ نفر و بهره‌مندی ۷۹۱۸ خانوار با اعتبار بیش از ۲۷۹۲ میلیارد ریال افتتاح و بهره‌برداری خواهد شد.

محمدرضا اورانی در نشست خبری به مناسبت چهل ودومین سالگرد شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار همگام با کشاورز، تولیدهدف‌مند، امنیت غذایی که ظهر امروز در سالن کنفرانس جهاد کشاورزی‌خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: به مناسبت چهل ودومین سالگرد شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار همگام با کشاورز، تولید هدف‌مند، امنیت غذایی از ۱۶۹ پروژه با اشتغال‌زایی برای ۹۸۲ نفر و بهره‌مندی ۷۹۱۸ خانوار با اعتبار بیش از ۲۷۹۲ میلیارد ریال افتتاح و بهره‌برداری خواهد شد.

وی افزود: هر ساله بر اساس ارزیابی‌هایی که طبق دستورالعمل‌های ابلاغی صورت می‌گیرد کشاورزان و تولیدکنندگان برتر و نمونه در سطح کشوری انتخاب می‌شوند. در سال جاری ۱۳ نفر از کشاورزان و تولیدکنندگان استان رقابت تنگاتنگ با سایر کشاورزان در استان‌های دیگر توانسته‌اند عنوان کشاورز نمونه ملی را کسب نمایند. خراسان رضوی در احراز جایگاه‌های علمی رتبه اول کشوری را دارد.

اورانی ضمن معرفی بهره‌برداران، کشاورزان و تولیدکنندگان برتر استان در سطح کشوری عنوان کرد: همچنین ۱۰۳ نفر از کشاورزان نمونه در ارزیابی بین شهرستانی و ۶۳۲ نفر کشاورز نمونه در هر شهرستان انتخاب شده‌اند. این ارزیابی بین کشاورزان نمونه در سطح یک شهرستان، بین شهرستان‌های استان و بین استان‌های کشور انجام شده است.این افراد با استفاده از علم ،تجربه، مهارت و آموزش توانسته‌اند بالاترین راندمان تولید و عملکرد را در حوزه کاری خود داشته باشند.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی یکی از چالش‌های اساسی پایین بودن ضریب نفوذ توسعه مکانیزاسیون و تکنولوژی است. از ابتدای سال ۱۳۹۲برای رفع این مشکل خط اعتباری مکانیزاسیون با محوریت بانک کشاورزی تعریف شده است. از سال ۹۲تا دی ماه سال جاری در این زمینه ۶۴۵ میلیارد ۲۲۷ میلیون تومان به خراسان رضوی پرداخت شده است. که حاصل این پرداخت تسهیلات۷۰۸۲ انواع تراکتور، ۱۶۳ نوع دستگاه کمباین غلات، ۸۸۴۱ دستگاه انواع ادوات و دنباله بندها بوده است. از ۶۴۵ میلیارد تومان ۱۱۱میلیارد مربوط به سال ۹۸و ۲۳۰میلیارد تومان مربوط به سال ۹۹ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص ساخت پایانه بار صادراتی گل و گیاه برای استان و ساخت ۱۰۰۰ هکتار شهرک‌های کشاورزی بیان کرد: در بحث پایانه بار صادراتی گل و گیاه همزمان دو زمین جانمایی شده است. یکی از زمین‌ها مربوط به دولت و زمین دیگری مربوط به بخش خصوصی است. یکی از زمین‌ها ۵۹ هکتار و دیگری ۹ هکتار است پیگیری برای هر دو زمین در حال انجام است. نیاز به هماهنگی‌هایی با بخش مسکن و شهرسازی دارد. در زمینه شهرک‌های کشاورزی توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی استان شعبه خراسان‌رضوی ۲۵۰۰ هکتار اراضی جانمایی شده و هماهنگی با استاندار محترم صورت گرفته که در اسرع وقت جلسه ای با مدیر عامل آب منطقه‌ای استان برگزار شده تا در بحث آب هم چاره‌اندیشی شود.

وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران در مورد کمک‌های دولت به کشاورزان در زمینه تولید تصریح کرد: کمک‌های دولت در قالب کود بوده است. از سه کود اصلی دو کود با ارز نیمایی وارد می‌شود. همچنین سموم با ارز نیمایی، بذر با ارز نیمایی وارد کشور می‌شوند. عمده اقلام مورد نیاز بخش کشاورزی استان و کشور به سمت ارز نیمایی رفته است. بسیاری از سموم در بخش تولید افزایش قیمت داشته است. سه گروه واحد تولیدی داریم و بعضی از واحدهای تولیدی نیمه صنعتی و خرده مالک است. واحدهای نیمه‌صنعتی که راندمان تولید بالاتری دارند تا حدودی می‌توانند در برابر تغییرات مقاومت کنند، اما واحدهای خرده مالکی که راندمان پایین‌تری دارند روند تغییرات قیمت بر آن‌ها تاثیرگذار است. حمایت باید اولویت‌بندی داشته باشد. بخش خرده مالکی باید بیشتر حمایت شود.

اورانی در پاسخ به پیش‌بینی میزان افزایش قیمت‌ محصولات در سال آینده خاطر نشان کرد: بعضی از این مسائل مربوط به سیاست‌گذاری‌ها بوده و ما در آن‌ها دخالتی نداریم. از طرفی باید به هزینه‌های تولید نیز توجه داشته باشیم.

وی در مورد گران شدن گوشت و خروج دام از استان خاطر نشان کرد: درمورد خارج شدن دام به خارج از کشور به دست ما گزارشی نرسیده است. بخشی از این گرانی به مصوبه تنظیم بازار کشور برمی‌گردد که قیمت گوشت وارداتی را با ارز نیمایی، ۱۲۰ هزار تومان مشخص کرده است . همچنین در این مقطع زمانی با توجه به فصل زایش گوسفندان عرضه گوشت کاهش پیدا می‌کند. بر اساس آمارها سال‌های گذشته با توجه به نیاز کشور واردات گوشت به کشور ۱۵۰ هزار تن بوده است اما در سال گذشته این مقدار ۱۳۶ هزار تن بوده است. همچنین در نه ماه اول سال جاری این مقدار واردات حدود ۳۰ هزار تن شده است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها