تاریخ انتشار : جمعه 17 دی 1400 - 16:40
143 بازدید
کد خبر : 186651

تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط شورای ۱۰ نفره از سال آینده

تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط شورای ۱۰ نفره از سال آینده

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سال ۱۴۰۰ توسط شورای ۱۰ نفره خبر داد. اکبر فتحی، با حضور در جمع شوراهای اسلامی و نمایندگان کشاورزان در مسجد جامع روستای مایان سفلی از توابع بخش مرکزی شهرستان تبریز اظهار کرد: در گذشته سرمایه گذاری‌های خوبی در دشت تبریز انجام گرفته

تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط شورای ۱۰ نفره از سال آینده

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سال ۱۴۰۰ توسط شورای ۱۰ نفره خبر داد.

اکبر فتحی، با حضور در جمع شوراهای اسلامی و نمایندگان کشاورزان در مسجد جامع روستای مایان سفلی از توابع بخش مرکزی شهرستان تبریز اظهار کرد: در گذشته سرمایه گذاری‌های خوبی در دشت تبریز انجام گرفته است.

وی افزود: شرکت آب منطقه‌ای در جهت ایجاد سد شهید مدنی و سازمان جهادکشاورزی استان در جهت ایجاد شبکه‌های آبیاری و زهکشی در این منطقه اقدامات مناسبی انجام داده‌اند که مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه منجر به نیمه کاره ماندن طرح‌های مذکور شده است.

وی با بیان این‌که اعتراض کشاورزان این منطقه در قبال ستاد احیای دریاچه ارومیه مبنی بر این‌که، نیمه کاره ماندن طرح‌های فوق، زمین‌های زهدار سابق را از حیز انتفاع ساقط کرده است، وارد دانست و در همین راستا خواستار برگزاری نشستی با حضور نمایندگان ستاد احیا، محیط زیست و نیز نمایندگان شورای اسلامی تبریز شد تا از آب زهکشی این زمین‌ها که وارد کانال می‌شود، به این کشاورزان دسترسی داده شود.

فتحی گفت: در قالب کارگروه استانی، مشکل این اراضی که در حال حاضر زیرکشت دانه‌های روغنی به عنوان کالای استراتژیک تامین روغن مورد نیاز جامعه است، رفع خواهد شد.

وی افزود: کود ازته که مشمول یارانه دولتی است، متقاضی بیشتری دارد اما کود فسفاته که به دلیل خروج از مشمولیت یارانه دولتی افزایش قیمت داشته و با اقبال کمتری رو به روست. اگر کار کارشناسی مورد توجه و اهمیت قرار گیرد، کود فسفاته همراه با کود ازته دارای ارزش بوده و می‌تواند ارزش غذایی زمین را ارتقا بخشد.

وی بیان کرد: اگر ترکیب این دو کود با هم بر مبنای فرمولی کودی که کارشناسان ارائه می‌دهند درخواست شود، مشکلی در تامین کود وجود ندارد اما در صورتی که تنها کود یارانه‌ای مورد درخواست قرار گیرد، قطعا محدودیت ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در رابطه با بیمه‌های کشاورزی بیان کرد: این بیمه به دو بخش بیمه محصولات کشاورزی و بیمه خود کشاورزان قابل تقسیم است، صندوق بیمه روستایی و عشایری ذیل حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد بیمه خود کشاورزان فعالیت دارد، در ارتباط با بیمه محصولات کشاورزی نیز صندوق بیمه محصولات کشاورزی فعال بوده که بخشی از تعرفه را دولت و بخشی دیگر را بهره بردار تقبل می‌کند.

وی گفت: تا دو سال اخیر این امکان وجود داشت که هنگام اخذ غرامت، غرامت واقعی برآورد نشود اما با تغییراتی که در دو سال گذشته در ساختار صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام گرفته، این مشکل رفع شده است.

وی با بیان این‌که تمام بهره برداران و کشاورزانی که تسهیلات دریافت کرده‌اند ولی بنا به دلایلی از جمله خشکسالی، سرمازدگی، سیل و .. تسهیلات آن‌ها با تاخیر مواجه شده است، می‌توانند از بند خ ماده ۳۳ قانون بودجه استفاده کرده و وام‌هایشان را استمهال کنند.

فتحی در ارتباط با قیمت محصولات کشاورزی، ضمن قدردانی از تلاش مجلس شورای اسلامی در جهت ایجاد شورایی ۱۰ نفره به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و حضور وزیر اقتصاد و دارایی و دو تن از نمایندگان کشاورزان، بیان کرد: در مورد قیمت‌های تضمینی محصولات کشاورزی در این شورا تصمیم گیری خواهد شد و به این طریق شاهد حل شدن مشکل قیمت‌ها برای همیشه خواهیم بود.

وی در خصوص نهاده‌های دامی تصریح کرد: دامداری‌های موجود در منطقه به دو شکل صنعتی و یا سنتی است. دامداری‌های صنعتی، نهاده‌های خود را از سامانه بازارگاه دریافت کرده و در طی دو ماه اخیر، هیچ دامداری نمی‌تواند ادعای عدم دریافت نهاده داشته باشد.

وی افزود: در مورد دامداری‌های سنتی، راهکاری که ارائه شده، به این صورت است که این دامداری‌ها، پلاک کوبی خواهند شد تا با مشخص شدن تعداد دقیق دام‌های آن‌ها، نهاده‌های مورد نیاز به کارخانه‌های خوراک دام تحویل داده شده و کارخانه‌های خوراک دام این نهاده‌ها را تبدیل به کنسانتره می‌کنند و با مراجعه دامداری‌های فوق به مدیریت جهادکشاورزی به کارخانه‌های مربوطه ارجاع داده خواهند شد تا کنسانتره مورد نیاز خود را دریافت کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان این‌که این سازمان هیچ گونه محدودیتی در مورد صدور پروانه گلخانه و واحدهای دامپروری ندارد، ادامه داد: در مورد منابع تسهیلاتی گلخانه از بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه تسهیلات ۱۴ درصد برای مناطق برخوردار و ۱۲ درصد برای مناطق کم برخوردار در نظر گرفته می‌شود و صدور این پروانه‌ها، تقاضا محور بوده و بر مبنای درخواست متقاضیان صادر می‌شود.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی در خاتمه حوزه سرمایه گذاری گلخانه را حوزه‌ای مقدس برای حل بحران اشتغال و تولید کشور برشمرد و اظهار امیدواری کرد تا با پیگیری و حل مشکلات مطرح شده، نه تنها مشکلات این منطقه و استان بلکه مسائل و مشکلات کشاورزی کشور رفع شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها