تاریخ انتشار : دوشنبه 20 دی 1400 - 18:29
180 بازدید
کد خبر : 189644

خسروی وفا: نه بدهی داریم نه کمبود اعتبار/ جایگاه پارالمپیک قبل را حفظ خواهیم کرد

خسروی وفا: نه بدهی داریم نه کمبود اعتبار/ جایگاه پارالمپیک قبل را حفظ خواهیم کرد

رییس کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری که به مناسبت بیستمین سال تاسیس کمیته ملی پارالمپیک در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد، گفت: درست است که در این دوره از بازی‌های پارالمپیک نسبت به دوره قبل تعداد سهمیه ها کاهش پیدا کرده اما تلاشمان حفظ جایگاه دوره قبل است. به گزارش

خسروی وفا: نه بدهی داریم نه کمبود اعتبار/ جایگاه پارالمپیک قبل را حفظ خواهیم کرد

رییس کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری که به مناسبت بیستمین سال تاسیس کمیته ملی پارالمپیک در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد، گفت: درست است که در این دوره از بازی‌های پارالمپیک نسبت به دوره قبل تعداد سهمیه ها کاهش پیدا کرده اما تلاشمان حفظ جایگاه دوره قبل است.

به گزارش ایسنا، محمود خسروی وفا در نشست خبری که به مناسبت بیستمین سال تاسیس کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد، اظهار کرد: همیشه کمبود در ورزش ایران وجود داشت و ورزشکاران به دلیل املاحی که از دست می‌دادند، نیاز داشتند که از نوشابه ویژه‌ای بهره ببرند. چندین سال روی این موضوع تحقیق شد و حالا به تولید انبوه رسیده است. در خصوص رونمایی از تولیدات ملی هم باید بگویم که تولیداتی انجام شده که در تحریم بودیم و توانستیم با کمک وزارت دفاع، وسایل استاندارد ساخته و مورد تایید قرار بگیرد. مطمئنا وسایل تولید ملی در ورزش جانبازان و معلولان، جواب ورزش همگانی را می‌دهد و باعث جلوگیری از خروج ارز می‌شود.

وی افزود: نزدیک بیست و دوم بهمن هستیم و گاهی اوقات فراموش می‌کنیم که چه اتفاقی افتاده است. نباید از این مسائل غافل شویم. ما پنج هزار شهید ورزشکار داریم و ای کاش می‌توانستیم از ورزش ایران و نه فقط ورزش پارالمپیک صحبت کنیم. فوتبال و والیبال ایران در این سال ها پیشرفت کرده است.  در حوزه ورزش پارالمپیک تاریخ می‌گوید که این از دستاوردهای پیروزی انقلاب است و این روند در طول این سال‌ها تداوم پیدا کرد. کار الان به جای رسیده که ورزش پارالمپیک قوانین دارد و در بین سایر رشته‌هاست.

خسروی وفا تصریح کرد: ما هنری داریم که هیچوقت از ایرادات و نقاط ضعف خودمان نترسیده‌ایم. ما همواره کاری که انجام می دهیم، این است که از همان دهکده بازی‌ها، عملکرد کاروان را ارزیابی می‌کنیم. ورزشکاران پارالمپیک اختصاص به خسروی وفا، اسبقیان و … ندارد و یک موضوع ملی است. ما در این چند سال افراد و ورزشکارانی را از دست دادیم. سیامند رحمان رکورد دار دنیاست اما باید اخلاق و منش او هم دیده شود.

رییس کمیته ملی پارالمپیک اضافه کرد: توانمندی‌ها و توسعه ورزش معلولان بسیار افزایش یافته است و دنیا این موضوع را اعلام می‌کند و ما به این‌ها افتخار می کنیم. اینها ظرفیت‌هایی هستند که در جمهوری اسلامی به وجود آمده و با وجود تحریم‌ها، سعی کرده‌ایم روی پای خودمان بایستیم.

او درباره علت دوری خود از رسانه ها خاطرنشان کرد: از رسانه‌ها دور نیستم. مساله این است که من تنها در این مسیر حرکت نمی‌کنم و دوستان دیگری هستند که بسیار بیشتر تلاش می‌کنند. فاصله گرفتن از رسانه‌ها به این دلیل است که همه چیز به یک نفر ختم نشود.

خسروی وفا درباره علت عدم اعزام تیم فوتبال پنج نفره به پارالمپیک توکیو یادآور شد: صادقانه می‌گویم که اشتباه کردیم. من در جلسه تصمیم‌گیری موافق اعزام بودم اما یک تصمیم جمعی گرفته شد. در پارالمپیک ریو تیم ژاپن با تعداد زیادی اعزام شد اما رتبه خوبی نگرفت، در مقابل ازبکستان با وجود تعداد کم ورزشکاران اعزامی، به اندازه ایران طلا گرفت. بنابراین یک دستورالعمل به وجود آمد. در مجموع به نظر می رسد که حق ورزشکاران نابینا دیده نشد. به خاطر همین موضوع عذرخواهی می‌کنم و جا داشت شاید بیشتر کارشناسی صورت می گرفت.

وی درباره علت عدم اعزام شاهین ایزدیار به پارالمپیک توکیو افزود: نباید اجازه بدهیم اتفاقات قبلی همچون پارالمپیک پکن رخ بدهد. آن زمان مدیریت کردند که جلوی کانادا قرار بگیریم و به دنبال آن بسکتبال با ویلچر شش سال محروم شد. دلیل این عدم اعزام در شنا هم چنین مسائلی بود. در حوزه المپیک هم چنین وضعیتی است و این مسائل را به جان می‌خریم که دچار این گونه اتفاقات نشویم.

خسروی وفا درباره درخواست ورزشکاران و مربیان برای اعزام به اردوی برون مرزی گفت: از سال قبل که موضوع شیوع کرونا پیش آمد، هیچ مسابقه‌ای برگزار نشده است. ورزشکار به جز تمرین به مسابقه هم نیاز دارد. به هر حال این شرایط در همه دنیا وجود دارد. خوشبختانه مشکل مالی نداریم و فقط به دلیل شرایطی کرونایی نتوانستیم ورزشکاران را به اردوی برون مرزی اعزام کنیم.

رییس کمیته ملی پارالمپیک همچنین در خصوص تکلیف استخدام مدال آوران پارالمپیک نیز گفت: در دنیا فقط سه، چهار کشور هستند که جوایز المپیک و پارالمپیک یکسان است. یک ایرادی هم به مصوبه استخدام مدال‌آوران پارالمپیکی بود که موضوع در کمیسیون اجتماعی مطرح شد و فکر می کنم در نهایت برای سال آینده اصلاح شود.

وی در پاسخ به این پرسش که پیش‌بینی او از عملکرد کاروان اعزامی با توجه به دوران شیوع ویروس کرونا چیست،  تصریح کرد: ارزیابی در این زمینه زود است ولی به اعتقاد من شرایط بد نیست. با توجه به اینکه ورزشکاران در مسابقات شرکت نمی‌کنند، باید به رکورد های داخلی اکتفا کنیم. به هر حال به نظرم به اندازه دوره قبل، در توکیو هم طلا می‌گیریم. ما تلاش می‌کنیم اما اگر سکوی دوره قبل را نتوانیم حفظ کنیم، من پاسخگو خواهم بود. درباره زدن واکسن هم باید بگویم که قرار شده مثل همه دنیا ورزشکاران اعزامی به توکیو واکسن بزنند. البته همه چیر فعلا در مرحله بحث است.

وی همچنین درباره پرداخت ۵۰ درصد از بودجه پارالمپیک در سال جاری از سوی دولت گفت: درباره بودجه سال آینده باید بگویم که ۷۰ میلیارد تومان بود که طی مذاکرات صورت گرفته، گفتند در سال آینده افزایش پیدا می کند. درباره بودجه امسال هم تا این لحظه بدهی و کمبود نداریم. شاید گاهی اوقات هم نگاه سیاسی وجود داشته باشد. البته نگرانی نداریم. امیدوارم نکته سیاسی و سلیقه ای وجود نداشته باشد.

خسروی وفا در پایان درباره کمبود فشنگ در رشته تیراندازی، گفت: ما کمبود فشنگ نداریم و تا پارالمپیک هم هیچ کمبودی احساس نمی شود. شاید موضوع کیفیت آن مطرح باشد. این موضوع هفته قبل در جلسه روسای فدراسیون‌ها با وزیر ورزش مطرح و قرار شد با رایزنی‌های لازم، این مساله حل شود. در واقع گلایه ورزشکاران از کیفیت فشنگ هاست، نه تعداد آن که در این زمینه قرار شده ایرادات فشنگ ها در داخل برطرف و سپس مورد استفاده قرار بگیرد.

در ادامه محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به رونمایی از تولیدات و تجهیزات ملی و بومی سازی وسایل جانبازان و معلولان گفت: با توجه به شرایط تحریم ها تلاش زیادی برای خرید تجهیزات انجام شد که متاسفانه به دلیل مسائل تحریم امکان ورود تحهیزات به ایران وجود نداشت‌.

وی افزود: از طریق کمیته ملی پارالمپیک  فدراسیون جانبازان و معلولان اقدامات زیادی با شرکت های سازنده و  IPC صورت گرفت و با ارتباطاتی که برقرار کردیم، آخرین جواب در این خصوص نه بود. خوشبختانه ارتباطاتی را از طریق وزارت دفاع گرفتیم و توانستیم در بخش تولید میز وزنه برداری که یکی از معضلات اصلی بود پس از انجام تست های مختلف توانستیم پس از تایید استانداردهای بین المللی به تولید انبوه برسانیم.

تابع خاطرنشان کرد:  بوچیا جزو رشته هایی است که ورزشکاران آن دارای بیشترین معلولیت هستند. در این رشته با کمبود رمپ (میز مخصوص برای پرتاب کردن توپ) مواجه بودیم که با کمک دوستان وزارت دفاع تجهیزات بوچیا بومی سازی شد و پس از تولید نمونه اولیه آن اقدامات لازم برای تولید انبوه این نمونه انجام شد. توپ های بوچیا هست ورایزنی های مختلف و تست های مختلف روی این توپ انجام شده، همچنین در رشته دوومیدانی دیسک، وزنه و کلاب بومی سازی صورت گرفت که در حال حاضر به استانداردهای بین المللی نزدیک شدیم تا هر چه بهتر از این امکانات استقاده و کمبود نداشته باشیم.

دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک خاطرنشان کرد: نمونه دیگر که تلاش زیادی برای بومی سازی در آن صورت گرفت، ویلچر بسکتبال بود که باید به اندازه و جثه ورزشکار طراحی می شد که با تلاش حمیدی و اسبقیان پیگیری شد و به مرحله تولید رسید.

تابع در پایان همچنین به رونمایی از محصول نوشابه ورزشی با همکاری شرکت زمزم ایران اشاره کرد و گفت: نمونه ای که  تولید شده حاوی سدیم، منیزیم و مواد معدنی است و زمزم ایران با توجه به فرمول هایی که در ورزش ایران دارد تلاش می کند تولید انبوهی از نوشابه های ورزشی داشته باشد تا ما برای آماده سازی ورزشکاران اعزامی به پارالمپیک توکیو از این نوشابه ها که جایگزین خوبی به جای آب هستند، استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها